Deze week vindt zowel de Nationale Vitaliteitsweek als de Week van het Werkgeluk plaats. Een mooie gelegenheid om dagelijks kennis en tips te delen en vooral om met in elkaar in gesprek te gaan!

#NeemRegie is het thema van de Nationale Vitaliteitsweek. Van regie nemen ben ik een groot voorstander, over je leven in het algemeen en over je loopbaan en gezondheid in het bijzonder.

Als je bedenkt dat je geluksniveau voor 40% wordt bepaald door de keuzes die je maakt is “neem regie” nemen überhaupt een wezenlijk advies. Je kan natuurlijk achterover leunen en een ander voor je laten bepalen. Maar dat gaat vaak knellen, aangezien autonomie een belangrijke waarde voor velen van ons is. Uiteindelijk willen de meeste mensen zelf de touwtjes in handen hebben.

Regie nemen is keuzes maken. Als jij ervoor kiest om iets anders te gaan doen, al is het maar iets kleins, dan verschuift er wat in je leven. Dat geldt voor zaken als gezonde voeding, beweging en nachtrust, maar ook voor je werkgeluk:

  • Kies je ervoor om elke maandag de teammeating te beginnen met de vraag wat er afgelopen week goed ging, dan ontstaat er een positieve vibe
  • Kies je ervoor om minimaal één keer per week gezamenlijk te lunchen met je collega’s, dan ontstaat er meer saamhorigheid
  • Kies je ervoor om op een vaste dag op tijd thuis te zijn voor je partner, kinderen of kat, dan ervaar je een betere werk-privé balans

Uiteindelijk kies je daarmee voor je vitaliteit én je werkgeluk.

Zelf heb ik de keuze gemaakt om als zelfstandige aan de slag te gaan. Alle fijne zekerheden en mooie regelingen van een vaste baan als salesmanager los te laten en in het diepe te springen. Een keuze die ik heel lang niet durfde te maken. Het stemmetje in mijn achterhoofd vond daar namelijk van alles van. Daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ik ben mijzelf, mijn kennis en ervaring gaan vertrouwen en ik heb de sprong gewaagd. En ja, het is hard werken en ik kom mijzelf echt wel eens tegen. Maar dat weegt niet op tegen het gevoel van vrijheid en het geluk dat ik ervaar als ik met klanten praat, een workshop geef of een coachee stappen zie maken in een coachingstraject.

En jij, durf jij regie te nemen? Durf jij jouw keuzemogelijkheden te onderzoeken? Durf je dat stemmetje in je achterhoofd te laten kletsen en met je hart een keuze te maken? En zo ja: waar kies je dan voor? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en jouw keuze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig het laatste vitaliteitsnieuws.
!
!

Lees onze privacyverklaring om te zien hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top