De laatste week van september vindt de Nationale Vitaliteitsweek plaats. Veel organisaties doen hieraan mee. De ene organisatie biedt workshops, de andere stoelmassages of heeft gezonde voeding in de kantine.

Het organiseren van zo’n evenement is een mooie manier om je werknemers te inspireren en te motiveren om gezonder te leven. Ook het teamgevoel bevorderen én een positief imago creëren zijn positieve bijkomstigheden. Daarnaast profiteert een organisatie natuurlijk van vitale en gezonde werknemers. Een echte win-win situatie dus!

Wat biedt jouw organisatie aan en waar moet je aan denken bij de organisatie van een vitaliteitsevenement?

Het stappenplan

  1. Doel bepalen

Als eerste is het goed om na te denken over de vraag wat jullie willen bereiken met dit vitaliteitsevenement? Wil je samen een leuke middag hebben of wil je een probleem oplossen, zoals ziekteverzuim verlagen? Kortom, wil je een kortdurend of een langdurig effect?

  1. Team samenstellen

Welke werknemers wil je betrekken bij de organisatie van het evenement? Creëer draagvlak binnen de gehele organisatie en laat ideeën vanuit de organisatie komen.

  1. Bepaal je budget en je planning

Het lijkt een inkoppertje, maar zorg dat je weet wat jullie te besteden hebben. Bepaal tevens of jullie evenement een middag, dag, week of maand duurt.

  1. Mogelijkheden inventariseren

Bekijk samen de mogelijkheden. Wil je mensen kennis laten maken met gezonde voeding, verschillende sporten of bijvoorbeeld mindfulness? Of wil je juist een gedragsverandering veroorzaken en organiseer je een wandelwedstrijd of een workshop “Stop je Stress”?

  1. Zoek de juiste aanbieders

Bepaal welke organisaties jullie nodig hebben; de cateraar, lokale sportschool of een adviesbureau.

  1. Promoot je Vitaliteitsevenement

Zorg ervoor dat je werknemers niet om het vitaliteitsevenement heen kunnen! Online, offline, op kantoor, in het trappenhuis; overal worden je werknemers er aan herinnerd!

 

Veel succes en plezier! Mocht je hulp nodig hebben of willen sparren over de mogelijkheden, Bureau voor Vitaliteit staat voor je in de startblokken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig het laatste vitaliteitsnieuws.
!
!

Lees onze privacyverklaring om te zien hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top