“Ik ga iedere dag naar mijn werk, maar of ik er energie van krijg??? Nee!”

Ik hoor het regelmatig van de mensen die ik coach. En jij, doe jij het werk wat je echt leuk vindt? Waar je met plezier voor op staat? Ervaar jij werkgeluk?

Ja? Mooi! Heb je er al eens bij stil gestaan wat maakt dat je het naar je zin hebt? Zijn het je collega’s, is het de sfeer of de voldoening die je ervan krijgt? Dit zijn factoren die je werkgeluk beïnvloeden.

Maar als je antwoord “Nee” is, wat is dan de reden? En wat maakt dat je nog op deze plek zit? Durf je niet te solliciteren vanwege de zekerheden die je nu hebt of weet je niet op welke functie je moet solliciteren?

Om een antwoord te vinden op de vraag “Wat vind ik nu echt een leuke baan?”, hoor je nog wel eens de tip: “Denk aan wat je leuk vond als kind”. Heel wezenlijk, want daar liggen je oorspronkelijke talenten en voorkeuren, maar het is ook best een lastige vraag om te beantwoorden. Want welke functies passen bij de voorkeuren die je had als kind? Daarnaast is de arbeidsmarkt ook flink veranderd en zijn er allerlei functies bijgekomen en verdwenen.

Vaak geef ik daarom óók de tip om te kijken naar je sterke kanten, je inspiratiebronnen, je passies en datgene waarvoor anderen jou om advies vragen.

Zelf merkte ik een paar jaar geleden dat mijn functie van salesmanager niet bij mij paste. Ik zat veel op kantoor, achter mijn laptop offertes te schrijven. Terwijl ik juist de vrijheid nodig heb om op pad te gaan, mijn kennis te delen en gesprekken te voeren met klanten. Je begrijpt dus wel dat ik van mijn werk geen energie kreeg.

Ik besloot om een opleiding te gaan volgen met raakvlakken in de vakgebieden waar ik al jong interesse in had: gezondheid en voeding. Als kind wilde ik namelijk verloskundige of diëtist worden. Dat sloot echter niet aan op mijn vakkenpakket- de bètavakken waren niet aan mij besteed- dus heb ik een andere, meer rationele keuze gemaakt. Ook daar heb ik veel aan gehad, maar het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. De opleiding tot Vitaliteitscoach bleek dan ook een goede zet; nog nooit ben ik zo gelukkig in mijn werk geweest! En dat gun ik jou ook!

Wil jij onderzoeken waar jouw werkgeluk ligt? Ik help je graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig het laatste vitaliteitsnieuws.
!
!

Lees onze privacyverklaring om te zien hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top