Zo’n twee jaar geleden begon het te kriebelen. Ik werkte al jaren als salesmanager en hield me bezig met verzuim en re-integratie. Een interessant vakgebied en ik stond achter de producten en diensten die ik verkocht. Maar toen bedacht ik dat verzuim zo’n 4% van werkend Nederland betreft en er dus 96% overblijft. Een enorme groep mensen die aan het werk is en vooral niet wil verzuimen. Wat zou ik voor hen kunnen betekenen op het preventieve vlak, in het kader van vitaliteit?

Al een paar jaar eerder ben ik aan de slag gegaan met mijn eigen vitaliteit. Als werkende moeder van twee jonge kinderen had ik weinig energie, veel hoofdpijn en was ik zwaarder dan ik zou willen. Door tóch van de bank af te komen om een uurtje te gaan zwemmen, mijn ontbijt van 2 boterhammen met zoet beleg te vervangen door fruit met yoghurt en meer tijd te nemen voor ontspanning werd ik een stuk fitter, vrolijker en ja, ook slanker. En dat is precies wat ik anderen ook gun!

Inmiddels heb ik door mijn opleiding tot Vitaliteitscoach nog meer kennis opgedaan, toegepast en ben ik mijn eigen praktijk gestart. Ik ben ervan overtuigd dat er op preventief vlak nog veel te winnen is. Mijn kennis delen en organisaties en hun werknemers helpen vitaler te worden is dan ook mijn doel. Ik geniet van het geven van workshops om mensen bewust te maken en het coachen van mensen om meer energie te krijgen, balans te ervaren of gezonder te worden. Hiervoor sta ik ’s ochtends met veel plezier op. Dat is mijn zingeving op professioneel vlak. Op persoonlijk vlak zijn het mijn kinderen die mij gelukkig maken.

En jij? Waar sta jij met plezier voor op? Wat vind jij belangrijk in het leven?

Deze vraag is niet altijd makkelijk te beantwoorden. Soms overkomt het leven je. Soms wil je wel, maar zie je niet hóé je het moet doen. Of sta je helemaal niet meer stil bij wat jou écht gelukkig maakt.

Maar besef dat jij zelf de sleutel tot verandering bent! Jij kan altijd de keuze maken om te veranderen. Start met iets kleins. Hoe onbenullig het ook lijkt, het is het begin van een verandering.

Het is niet voor niets dat ik de volgende quote op mijn website heb staan:

“Vitaliteit is niet alleen het vermogen om te volharden, maar ook het vermogen om opnieuw te beginnen.”

Ik ben benieuwd naar jouw reactie, dus laat een berichtje achter! Vind je het lastig om over zingeving na te denken? Een coach kan je ondersteunen om voor jezelf op een rijtje te zetten wat jouw doel is, wat je drijft en gelukkig maakt. Wil je weten wat ik voor je kan doen? Ik bied drie mensen een gratis coachingsgesprek aan! Stuur me een persoonlijk bericht en wie weet spreken we elkaar binnenkort. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig het laatste vitaliteitsnieuws.
!
!

Lees onze privacyverklaring om te zien hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top