Meer energie, meer weerstand, klaar om te sporten of wil je afvallen? Neem een smoothie!

Voor WONEN.nl mocht ik de blender van Smeg testen. Heel gaaf, want het is een prachtig apparaat. Gezonde voeding is natuurlijk één van de dimensies van vitaliteit, dus ik heb met deze blender een aantal smoothies gemaakt.

Een smoothie is een makkelijke manier om meer groenten en fruit te eten. Door het variëren van de ingrediënten breng je variatie aan in je voeding. En dat is belangrijk om alle benodigde bouwstoffen binnen te krijgen.

Met een smoothie combineer je groenten, fruit, (plantaardige) yoghurt, melk of water en je voegt eventueel nog wat noten of zaden toe. Een bron van vitamines dus, maar wat zijn nu de optimale combinaties?

Om meer energie te krijgen is het verstandig een smoothie te maken met vitamine C, vitamine B6, koper en foliumzuur. Combineer bijvoorbeeld een halve avocado, 100 gram spinazie, een halve mango en een appel.

Kan je wel wat extra weerstand gebruiken? Dan is een smoothie met koper, vitamine A, B6 en C aan te raden. Doe er 100 gram boerenkool, één banaan, een halve avocado en wat amandelen in.

Ga je sporten en wil je van tevoren wat eten? Een smoothie met kalium, foliumzuur, vitamine B6 en K geeft je een boost! Denk aan een combinatie van één banaan, een handje (bevroren) aardbeien, een handje (bevroren) blauwe bessen en twee eetlepels geweld chiazaad.

Is je doel afvallen? Mix dan kalium, vezels en vitamine C. Een smoothie met twee kleine bieten, een appel en een handje (bevroren) aardbeien en frambozen is bijvoorbeeld aan te raden.

Ik gebruik zelf altijd ongezoete soja yoghurt van Albert Heijn, deze heeft minder suikers dan bijvoorbeeld Alpro soja yoghurt. Ook amandelmelk of (kokos)water zijn goede alternatieven. Bij veel supermarkten kan je bevroren vruchten kopen, deze bevatten ook volop vitamines.

Mijn ervaring van de afgelopen weken is dat je met een goede smoothie als ontbijt de hele ochtend verzadigd bent. Ook viel me op dat mijn huid mooier werd, geen wonder natuurlijk met zoveel vitamines! Dus, ga jij ook aan de smoothies?

Om de recensie van de blender te lezen, klik hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig het laatste vitaliteitsnieuws.
!
!

Lees onze privacyverklaring om te zien hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top