In 2018 is het ziekteverzuimpercentage wederom gestegen, zo maakte ArboNed bekend. Vorig jaar was het verzuimpercentage 4,2% ten opzichte van 3,7% in 2017 en 3,5% in 2016. Psychische klachten zijn voor één derde de oorzaak. Ook steeds meer jongeren ervaren psychische- en burn-outklachten. Wat zijn de oorzaken, wat vragen deze millennials van een organisatie en wat kan je als leidinggevende doen om burn-out van deze groep werknemers tegen te gaan?

Millennials, geboren tussen 1980 en 1995, vinden zingeving belangrijk. Ze willen werken voor organisaties met een duidelijke missie en impact. Er toe doen is belangrijk voor deze groep.

Het is een online generatie en social media beïnvloedt hun wereldbeeld. Door het perfecte plaatje aldaar ontstaat bij de millennials het idee dat alles maakbaar is en anderen het altijd goed voor elkaar hebben. Aangezien het in de mens zit om erbij te willen horen, ligt perfectionisme op de loer.

Eenmaal aan het werk, ondervindt deze generatie dat hoe hard je ook werkt, je soms moet schikken naar de regels en cultuur van de organisatie. Dat zorgt voor een knauw in het zelfvertrouwen.

Dit alles bij elkaar zorgt voor stress en burn-out.

Wat kan jij als leidinggevende dan betekenen voor de millennials op jouw werkvloer?

  • Stel je op als een coach en bied een luisterend oor
  • Wees eerlijk en geef zinvolle feedback
  • Laat zien en horen dat zijn of haar werk van waarde is voor de organisatie
  • Zorg voor flexibiliteit in het werk
  • Zorg dat hij of zij autonomie ervaart

Duurzaamheid en vitaliteit zijn belangrijke onderwerpen voor deze generatie. Zaken als gezond eten, een goede werk-privé balans en zingeving zijn onderwerpen waar je een millennial mee boeit en bindt aan je organisatie. Zo kan je workshops hierover geven en coaching in je vitaliteitsbeleid opnemen. Bureau voor Vitaliteit ondersteunt je hier graag bij. Kijk hier naar een greep uit onze mogelijkheden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig het laatste vitaliteitsnieuws.
!
!

Lees onze privacyverklaring om te zien hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top