Als moeder van 2 zonen is actief bezig zijn niet zo moeilijk. Rustig zitten is er in mijn huishouden dan ook niet bij. Ik breng ze naar school, naar de sportclubs en loop elke dag minstens 32 keer de trap op om te helpen met legobouwwerken die in elkaar gezet moeten worden, te zoeken naar verdwenen sokken of een andere acute vraag waar MAMA!!! NU!!! bij nodig is.

Maar tijdens een werkdag is voldoende bewegen een ander verhaal…

Klinkt herkenbaar?

Met een zittend beroep kan het echt een uitdaging zijn om in beweging te komen en de 10.000 stappen per dag te zetten die worden aangeraden voor een gezonde leefstijl. Mij helpt een horloge met stappenteller om bewust te zijn van het aantal stappen wat ik zet. Maar belangrijker nog: het stimuleert me om élke dag die 10.000 stappen te zetten.

Zo kwam ik erachter dat bewegen niet moeilijk is: even naar de printer verderop lopen, of naar het toilet op een andere verdieping, een lunchwandeling met collega’s maken (nog gezellig ook!) en de trap in plaats van de lift nemen. Als ik een afspraak buiten de deur heb, zet ik de auto een straat verderop en ’s avonds wandel ik naar de vergadering van de oudercommissie of de repetitie van mijn koortje. Zo zet ik ongemerkt heel wat stappen extra.

Uiteraard heb ik ook wel eens zo’n dag vol workshops en vergaderingen waarop ik in de auto een boterham eet en niet zoveel stappen zet als ik zou willen. Maar dan zijn gelukkig mijn kinderen daar om mij te helpen: met een partijtje voetbal, een discofeestje na het eten of verstoppertje spelen. En ik doe fanatiek mee, niet om te winnen maar om even lekker te bewegen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig het laatste vitaliteitsnieuws.
!
!

Lees onze privacyverklaring om te zien hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top