Vrijdag 15 maart is het de Dag van de Slaap.

Daarom een testje om te achterhalen of je een ochtend-, avond- of nachtmens bent!

 

Vraag 1

Ik slaap het beste tussen:

a. 22.00 –06.00 uur

b. 00.00 –08.00 uur

c. 03.00 –11.00 uur

 

Vraag 2

’s Ochtends vroeg opstaan vind ik:

a. Lekker, dan heb ik wat aan mijn dag

b. Mwah… Ik slaap graag een uurtje uit

c. Vroeg opstaan??? Help!!!

 

Vraag 3

De meeste energie heb ik:

a. ’s Ochtends vroeg

b. Vanaf een uur of 16

c. Pas ergens halverwege de avond

 

Vraag 4

Mijn wekker:

a. Die heb ik niet nodig

b. Snooze ik een paar keer voor ik opsta

c. Welke van mijn drie wekkers??

 

Vraag 5

’s Avonds:

a. Heb ik moeite met wakker blijven

b. Kan ik niet slapen

c. Ga ik graag op pad

 

Heb je vooral A? Dan ben je een echt ochtendmens! In de ochtend ben je het meest productief en creatief. Deze energie hou je de hele dag vast. Ochtendmensen houden vooral van thee. Uit onderzoek blijkt dat ochtendmensen analytisch en goed in samenwerken zijn. Vaak komen ze verder in hun carrière dan een avondmens, doordat ze meer plannen maken en doelen stellen.

Heb je meest B? Dan ben je een avondmens! Je bent ’s middags en ‘s avonds energiek. ’s Ochtends wil je vooral koffie, dat drink je sowieso graag. Je bent een creatieveling, vooral in de avond. Vaak zijn avondmensen avontuurlijk en staan ze open voor nieuwe ervaringen. Onderzoek toont aan dat de avondmens intelligenter is en gemiddeld meer verdient dan een ochtendmens.

Heb je met name C? Dan ben je als nachtmens in de minderheid, met zo’n 15-20 % van de mensen. Jij komt ’s avonds pas laat tot leven en bent ’s nachts heel productief. Je houdt van alcohol. Doordat je meer moeite hebt met de sociale klok (de 9 tot 5 mentaliteit) ben je overdag vaker moe, wat voor stress kan zorgen. Nachtmensen zijn over het algemeen spontaan en hebben een actiever liefdesleven.

Meer weten over slaap? Wij bieden o.a. de workshop De kracht van ontspanning aan!

1 reactie op “Doe de test! Ben jij een ochtend-, avond of nachtmens?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig het laatste vitaliteitsnieuws.
!
!

Lees onze privacyverklaring om te zien hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top