Zes jaar langer leven en negen jaar minder ziek. Vorige week werden de uitkomsten van een langlopend Rotterdams onderzoek bekend gemaakt. De relatie tussen een gezonde leefstijl en het risico op het oplopen van één van de zes ziekten die het vaakst tot de dood leiden is hiermee bewezen.

Rokers met overgewicht en een hoge bloeddruk krijgen gemiddeld negen jaar eerder één van deze dodelijke ziekten. Dit zijn kanker, hart- en vaatziekten, beroerte, degeneratieve hersenziekten als dementie en parkinson, diabetes en chronische longziekten. Vaak krijgen ze er ook nog een tweede of derde van deze levensbedreigende ziektes bij.

Maak dus werk van je vitaliteit en ga voor een gezonde leefstijl! Wil je een langdurige verandering? Start dan met kleine aanpassingen en volg deze tips:

  • Pas je voeding aan en eet meer vis, groenten, fruit, zaden en ongezouten noten. Deze helpen je bloeddruk te verlagen. Vervang je dagelijkse koekje bijvoorbeeld door wat fruit of je mueslireep door een handje ongebrande noten.
  • Beweeg! Het hoeft niet moeilijk te zijn: loop een rondje terwijl je belt, maak een lunchwandeling, ga op een andere verdieping naar de koffieautomaat- neem dan wel de trap 😊-, stap een halte eerder uit de bus of fiets naar de supermarkt.
  • Zorg voor meer ontspanning door je dag te plannen. Kijk elke week op een vast moment naar de komende week en stel jezelf de vragen: Wat kan ik al voorbereiden? Wat kan een ander voor me doen? Wat kan op een ander tijdstip gedaan worden?

Bureau voor Vitaliteit helpt jou hier graag bij, bijvoorbeeld met het maken van een Vitaliteitsplan. Interesse? Neem contact met ons op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig het laatste vitaliteitsnieuws.
!
!

Lees onze privacyverklaring om te zien hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top